2024. augusztus 11., vasárnap

„CSAK A VÁLTOZÁS ÖRÖK!” – IDÉN MÉG SEM TALÁLKOZUNK.



"Csak a változás örök!" A Hat Kard Szövetsége jelmondata igazi szentencia, amit mi szervezők értünk a legjobban. A LUMINA LARP 2005 óta tartó történetében ez különösen igaz.

Mielőtt viszont túl szentimentális vizekre eveznénk ennek a bejegyzésnek a lényege, hogy a kihirdetett határidőig nem értük el az általunk kiszabott jelentkezési kritériumot, így (a jelentkezési kiírásunk lapján) az élő szerepjátékot ELHALASZTJUK! Mindazoktól, akik jelentkezésüket időben leadták elnézést kérünk! A beérkezett támogatásokat természetesen a napokban visszautaljuk. 

Mi dolgozunk tovább és cselekvésre készen várjuk, ha ismét lesz elég igény a munkánkra. Előkészületeink szerencsére nem vesztek kárba. Ötleteinket, fejlesztéseinket, új kellékeinket és beszerzéseinket egy későbbi játékon (talán 2025-ben) kamatoztatjuk.

Úgy döntöttünk, hogy a LARP helyett egy szervezői rpg weekendet (asztali- és társasjátékos hétvégét) tartunk ugyanebben az időben. Amúgy is ránk fér a lazulás! :) Ha lenne kedved csatlakozni, akkor írj nekünk a luminacornu@gmail.com e-mailre, mert korlátozott számban van lehetőség csatlakozni.

Kedves Barátaink, Követőink!

Egy biztos, a M.A.G.U.S. világa, Ynev kontinense és a Hat Kard Szövetsége még nagyon sok izgalmas kalandot és szövevényes történetet rejt magában, a mi dolgunk pedig, hogy ezeket tovább meséljük. Hogy kiknek és milyen módon, az nem számít.

Üdvözlettel: LCK szervezők :)

2024. augusztus 1., csütörtök

MEGNYITOTTUK A JELENTKEZÉST AZ IDEI LUMINA LARPRA!



Sziasztok! Ma nyílik meg és augusztus 10-ig (24 óráig), lehet jelentkezni a LUMINA LARP 2024 – A CSATA élő szerepjátékunkra, mely a korábbi intrikus játékoktól eltérően, inkább egy harcorientált játék lesz.

MI A TÖRTÉNET?

A 2022-es játék közvetlen folytatásáról van szó. Az orkok üzenete után mindössze pár óra telik el. Ha részt vettél az előző játékon, akkor evidens, hogy ott folytasd, ahol abbahagytad. Ha mégsem szeretnéd, akkor új karaktert is hozhatsz, de alapvetően a megtámadott HKSZ-be fogsz tartozni.

A történet rövid összefoglalója ebben a videóban található: https://youtu.be/sFW-9Wmvi0A?si=VwwBUg7v_gK3OAlk&t=14

CSATLAKOZHATOK ORKOKHOZ?

Az orkok (a 16. Kalandozók Napján lejátszott) spin off történetéből kiderül, hogy pár kiválasztott harcos nyerte el a jogot, hogy véghez vigye terveit a HKSZ ellen. A sikerük érdekében toborzott „barbár jellegű” zsoldosokhoz is lehet csatlakozni, de ehhez előzetes szervezői egyeztetés szükséges, főként a csapatok közötti balansz megtartása miatt. Ha kifejezetten vad ork karaktert szeretnél megszemélyesíteni, akkor pedig szükség lesz a tervezett jelmezed és a maszkod előzetes, részletes bemutatására is, hogy eldönthessük a csatlakozás lehetőségét. EZT TEDD MEG A JELENTKEZÉS LEADÁSA ELŐTT a luminacornu@gmail.com email címen. Az orkok motivációit az esemény leírásban linkelt (a blogon közzétett) novellákban találod.

CSAK HARCOLNI FOGUNK?

Nem. Ez nem azt jelenti, hogy csak és kizárólag harcolni fogunk. Mi szervezők nem is bírnánk szusszal… :) Mindössze szeretnénk ezt a korábbi játékok alkalmával sokszor megfogalmazódott résztvevői igényt is kiszolgálni. Aki jelentkezik, tudnia kell, hogy egy csatára és annak körülményeire fogjuk építeni a játékot, de nyilván nem nonstop 8 órán keresztül zajlik a harc. Természetesen a megtámadott Hat Kard Szövetsége (épp nagymestereket választó) kis közösségében nagy szükség van harcra fogható résztvevőkre, de mint minden esetben kellenek stratégák, papok, varázstudók, meg persze mindenféle megmentésre váró nem harci karakterek is, akik segítik a csatára készülőket.

VÁLTOZOTT MÉG VALAMI?

Igen pár új dolog a napokban fog bekerülni a frissített szabályrendszerekbe, amiket elértek a jobb oldali menüpontok között és az esemény leírásában. Két új játékmechanikát is bevezetünk. Tervezünk csak küldetések alapján feloldható területeket az (IN) térben. Lesznek színes, zászlós/füstös jelzések, melyek láttán információkat kapnak a karakterek a regisztrációnál átvett azonos színű borítékokban. Új kasztént bekerült a sámán. A csata látványossága és átélhetősége érdekében picit lazítottunk a testi kontaktáláson, illetve bekerült a bestiáriumba a vad ork, a démon és a küldött. Idén nem lesznek nagy "luminás díszletek" és nem tervezünk személyes történeti szálakat sem a jelentkezőknek.

PÉNTEKEN KELL ÉRKEZNI? MIÉRT?

Eddig szinte minden Lumina Larpon a regisztráció folyamatával csúsztunk meg, amit szeretnénk elkerülni. Az eddigi kiírás alapján 14 óráig lehetett érkezni, de a visszajelzések hatására annyi kompromisszumot tudunk kötni, hogy a „munka után” érkezők miatt ezt kitoljuk estig. (Ha előre összepakolsz, akkor munka után még estig ide tudsz érni, le tud zajlani a regisztráció folyamata és ezzel már nem terheljük a szombati napot.) Így viszont a péntek esti „soft kezdést” is elengedtük. A szombati érkezést azért zártuk ki, mert ti hiába értek ide akár hajnalban, nekünk már reggel nem lesz időnk a regisztrációval, jelmez és fegyvermustrával törődni. 9 órától - 10 óráig a játék előtti rövid megnyitó és közös megbeszélés lesz, miután azonnal kezdődik a tervezett beosztással a játék este 20 óráig.  

SZIGORODOTT JELENTKEZÉS!

A korábbi játékoktól eltérően, most csak egy 10 napos intervallumban lehet jelentkezni. Idén kizártuk, hogy „ha csak úgy beesel a játékra”, akkor is részt vehetsz. Erre egy saját magunknak felállított kritérium miatt van szükség. Ha a LUMINA LARP 2024 - A CSATA rendezvényünkre, a megadott határidőig (2024.08.10.) nem érkezik be minimum 30 fő jelentkezése és támogatása, akkor az élő szerepjátékot elhalasztjuk! Ötleteinket, fejlesztéseinket egy későbbi játékon (2025-ben) kamatoztatjuk. A beérkezett támogatásokat visszautaljuk és helyette egy nyílt rpg weekendet, vagy egy asztali- és társasjátékos hétvégét tartunk ugyanebben az időben. Ezzel kapcsolatban megértéseteket kérjük és köszönjük!

ITT JELENTKEZZ!

Ha elolvastad a karakteralkotási útmutatót és kitöltötted a google formot, akkor később e-mailben megkapod a passzusod és a karakterlapod, miután ellenőriztük. Kérjük, hogy az említett két dokumentumot, a felelősségi nyilatkozat kinyomtatásával, aláírásával együtt hozd el a játékra! Kivételt képez (ahogy fentebb olvastad) az ork, vagy a „barbár jellegű” csapatba jelentkező karakter, akinek előzetes szervezői megkeresés és egyeztetés szükséges a kitöltés előtt.

 

KÉRJÜK, HOGY NE HAGYJÁTOK A JELENTKEZÉST AZ UTOLSÓ NAPRA!

 

KEZDJÜNK BELE! KATTINTS A KÉPRE!
(a link már nem elérhető)