2013. július 15., hétfő

KIEGÉSZÍTŐ SZABÁLYOK - FRISSÍTVE (2013.08.02.)

OSTROMGÉPEK:

Hajítógép:

Min.: 2 fő gépkezelő
Javasolt: 2 fő gépkezelő + 1 védő őr
Max.: 2 fő gépkezelő + 2 védő őr

Gépkezelő:
Az ostromgépkezelése közben nem hagyhatja el a gépet, nem támadhat, nem védekezhet. Védekezés abban az esetben tud, ha éppen nem kezelheti a gépet! A lövedék kilövéséhez 2 embernek kell a géppel foglalkozni, azaz közben nem tehetnek semmi mást!

Védő őr:
Feladata megvédeni a gépkezelőket és az ostromgépet! Ő maga nem kezelheti az ostromgépet!

A hajítógép:
Egy klasszikus tervek alapján készített fa ostromgép. Használatához több ember szükséges a harcban! Nem minősül személyes tárgynak. Segítségével át lehet lőni az erődök falán, a táborok belső, támadható pontjaira, de alkalmazható nyílt harctéren is! Rendkívüli ereje folytán fokozott óvatossággal kell kezelni!

A hajítógép kezelését a csak is speciális képzettséggel lehet elsajátítani, melyet csak a mesterkovács NJK szereplőnél lehet megtanulni, fizetségért cserébe!
Ostromgépet megrongálni TILOS! A legénység viszont támadható!


A hajítógép lövedéke:
Polifoam gömb, mely emberfejnél kisebb mérető! Nem minősül személyes tárgynak. Csata után összeszedhető és újrahasznosítható!

A hajítógép lövedékének sebzése:
Ha valakit eltalál a lövedék, akkor az azonnal elveszti az összes ÉP-jét és látványosan eljátssza az ájulását! Tekintve, hogy ezek ereje elsöpört bárkit kérjük, hogy a játék érdekében etikusan kezeljétek a találatokat. Fontos kihangsúlyozni, hogy itt a teljes testfelület érvényesül és akkor is nullára csökken minden ÉP, ha az illetőt pajzson, vagy vérten keresztül éri a találat!

ÁRAK:
A hajítógép ára: 100 arany, vagy 200 ezüst
A lövedék ára: 1 lövedék / 1 arany
A gépkezelés elsajátításának ára: 4 arany / 1 fő

_________________________________________________________________________________

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Na mit gondolsz...? Írd le, így megtudjuk mi is!