2022. június 23., csütörtök

MEGVAN A LUMINA LARP 2022-ES HELYSZÍNE - SZEMÜNK ELŐTT VOLT A MEGOLDÁS



Van az a helyzet, amikor annak ellenére nem látsz/találsz meg valamit, hogy szemed előtt van. Gondolom, mind voltunk és leszünk így ezzel. No! A terepbejárás is pont így zajlott. Kis szervező csapatunk egy része, újra kilátogatott a Vadászházhoz. Mivel a korábbi larp terepünk évekig nem lesz használható, így azon már nem is agonizáltunk.

  • Azt is tudtuk, hogy a pár hete meglátogatott terepek közül, az egyik (kacskaringós, erdei utas) jóval messzebb van (1,5 km a Vadászháztól), így azt meghagytuk egy (1 napos) spin off, túra larpnak. Ezek mostanában úgy is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a larper közösségben.

  • A másik, ígéretesebb terep sok mindenre használható, hiszen 4 tisztás összekapcsolódásáról van szó, ligetes, bokros elválasztásokkal. De a nyitott terek miatt, az erdő óvó védelme, az időjárás viszontagságai ellen, hiányzik. Itt a meleg perzselne, az eső elverne minket, még akkor is, ha a ligetek adnak némi védelmet. Semmi gond! Ide is van már ötletünk, szintén egy (1 napos) játékra. Mivel hosszú távon gondolkodunk, ezt is megnézhetitek majd.



Akkor hol a megoldás? Már az előző terepbejáráson feltűnt, hogy a legutóbbi, fájdalmas nyárfaerdő kitermelése közben, az oda vezető erdei út jelentősen kiszélesedett. El kellette férnie a nagy gépeknek akár egymás mellett is. Akkor viszont még méhek gyűjtötték a mézet azon a területen. Most, hogy már a kaptárakat elvitték, közelebb mehettünk azon az úton is a friss kitermelés felé. És tádáám! Ott volt. Pont az orrunk előtt.

Maga a kiszélesített út lesz az új helyszín, melyről a napokban posztolunk is néhány 16 évvel ezelőtti fotót. 2005-től - 2011-ig ezen a területen zajlott az akkori LUMINA „LIVE”. Most visszatérünk és reméljük jó helyszínnek bizonyul majd újra.



A jó hír, hogy nagyon közel van és csak pár méterrel kell többet sétálni, mint korábban Carlos tanyájára. Ráadásul az út sokkal jobban járható. Logisztikailag remek, megfelelően tágas, minden irányban barangolható és zárt lobkoronával is rendelkezik a térképen jelölt terület.

Nagy probléma oldódott meg, csak észre kellett vennünk a kínálkozó lehetőséget. A következő hetekben igyekszünk kikérni az erdőhasználati engedélyt a Nefag Zrt-től és ha az is megvan, akkor elkezdjük az épületek, sátrak, látványelemek helyének pontosítását és természetesen új térképet is szerkesztünk a játékhoz.



AcC


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Na mit gondolsz...? Írd le, így megtudjuk mi is!